Herinneringen Op Linnen heet vanaf nu ! Klik hier voor meer informatie.

Terug

Kleuren & filters

De kleur van je foto bepaald alles. Bijvoorbeeld een foto op canvas in kleur of in zwart/wit is vaak een verschil van dag en nacht. De ene foto kan door geweldige levendige kleuren het meest tot z'n recht komen in kleur, terwijl andere foto's uitgevoerd in zwart/wit een tijdloos en historisch gevoel geeft en daardoor het beste resultaat.

Maar er is meer mogelijk, veel meer. Lees hieronder verder hoe je, zonder een professionele beeldbewerker te zijn, jouw foto in de mooiste kleur en filters kan uitvoeren bij Custtom!

Kleur en zwart/wit

Hieronder laten we in 2 voorbeelden zien waarom foto's soms beter in kleur en soms beter in zwart/wit uitkomen. Deze foto is door de briljante en levendige kleuren een foto die je niet in zwart/wit moet uitvoeren. Ondanks de felle kleuren is het contrast tussen de kleuren niet groot. Hierdoor wordt de foto en met name de delen met felle kleuren in zwart/wit heel grijs en vlak.

Gekleurde macarons Macarons zwart/wit

Onderstaande foto is juist echt een foto die in zwart/wit echt prachtig is en veel sprekender is dan in kleur. Het zwart/wit maakt de foto tijdloos en mysterieus. Het hoge contrast in de foto is het beste zichtbaar in zwart/wit.

Panter zwart/wit Panter

Instagram filters

Instagram is vaak niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en zo ook de geweldige filters die deze app biedt. De filters geven elke foto een andere uitstraling of tijdsbeeld. Maar als je foto's eenmaal zijn bewerkt op Instagram is de resolutie zo laag geworden dat wij deze niet meer kunnen gebruiken voor een foto op canvas of een van onze andere fotoproducten. Om die reden bieden wij, in ons bestelsysteem, de mogelijkheid om je foto met soort gelijke Instagram filters te bewerken. Onderstaand vind je een voorbeeld van alle filters die wij aanbieden om je canvasdoek, foto op HD metal, of je ingelijste foto de Instagram filter te geven die het verdient. Klik hier om een product te bestellen en te bekijken welke filter het mooiste bij jouw foto past.

X-Pro

Foto met Instagram X-Pro filter

Lofi

Foto met Instagram Lofi filter

Earlybird

Foto met Instagram Earlybird filter

Inkwell

Foto met Instagram Inkwell filter

Nashville

Foto met Instagram Nashville filter

Kelvin

Foto met Instagram Kelvin filter

Foto in sepia filter

Sepia is een bruin kleurige filter. Ook wel Sepiatoning genoemd. Sepiatoning werd vroeger gebruikt in de fotografie als methode om de afdruk beter houdbaar te maken. De bruinige tint wordt daarom tegenwoordig vaak geassocieerd met veroudering en nostalgie. Toegepast op met name een foto op canvas geeft dus een nostalgische sfeer aan de foto. Onderstaand vind je twee typische voorbeelden van foto's die prachtig in sepia kunnen worden uitgevoerd.

Foto met sepia filter Foto met Sepia filter
Aan de slag!
Verstuur
Lieve kat Tom met feestmuts
Bastiaan

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Bastiaan, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Janus

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Janus, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Kasia

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Kasia, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Mark

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Mark, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Marthe

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Marthe, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Marissa

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Marissa, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Anne-Sophie

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Anne-Sophie, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Amco

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Amco, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Kaylee

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Kaylee, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Laurens

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Laurens, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Margit

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Margit, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Julia

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Julia, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Wouter

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Wouter, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!