Herinneringen Op Linnen heet vanaf nu ! Klik hier voor meer informatie.

Terug

Tips om de mooiste foto's te maken met je mobiele telefoon

Tegenwoordig kun je de mooiste foto's maken met je mobiele telefoon. Deze zijn inmiddels van zo'n goede kwaliteit dat wij ze perfect voor je kunnen verwerken op elk gewenst formaat canvas of één van onze andere fotoproducten. Maar, hoe maak je nou optimaal gebruik van je telefoon en de camera functie? Ken je bijvoorbeeld alle functies en mogelijkheden van je iPhone of Android telefoon? Maak gebruik van onderstaande simpele tips om het maximale uit je mobiele telefoon te halen en foto's te schieten als een echte pro! ;)

1. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

De belangrijkste tip is natuurlijk oefenen en experimenteren. Oefen met licht en composities. Je zal zien dat je steeds sneller mooiere foto's maakt in alle omstandigheden.

2. Maak je lens schoon

Het klinkt simpel en wellicht een beetje suf. Maar je moet eens weten hoeveel mensen foto's maken met vingerafdrukken of stof op de lens. Dat is ook niet zo gek want de cameralens van een mobiele telefoon is ook niet erg goed beschermd. Maak dus regelmatig met een zachte doekje de lens schoon en je foto's zullen haarscherp zijn.

3. Tik op het scherm om het beeld scherp te stellen

De camera van je telefoon stelt meestal scherp op het voorwerp dat het dichtste bij is. Maar soms wil je liever scherp stellen op een ander punt in de foto. Tik dan met je vinger op het scherm op de plek waarop je scherp wilt stellen en het beeld en scherpte past zich vanzelf aan. Je bepaald hiermee dus supermakkelijk welk deel van de foto scherp moet zijn en welk deel niet.

4. Inzoomen kan je beter niet doen met de digitale zoom

De meeste telefoons hebben een digitale zoom, daarmee kun je beter niet inzoomen. Vooral bij de wat oudere telefoons wordt het beeld daarmee namelijk alleen maar vergroot in plaats van daadwerkelijk in te zoomen op het onderwerp. Hierdoor wordt de foto korrelig en dat maakt een foto minder mooi. Kies ervoor om zelf dichter naar het onderwerp toe te gaan in plaats van in te zoomen met de zoomfunctie van je camera op je telefoon.

5. Houd je telefoon recht

Zorg dat de horizon altijd recht op je foto staat. Een scheve foto kan soms best een leuk effect geven, maar doe dit alleen bij foto's waar de horizon niet op staat. Anders wordt de foto veel te onrustig. Bij veel telefoons kan je in de camera instellingen een raster aanzetten. Hiermee zie je precies of de foto wel of niet recht genomen wordt.

Goede foto met rechte horizon Verkeerde foto met schuine horizon

6. Zorg voor een goede belichting een fotografeer bij voorkeur buiten

Licht is mega belangrijk als je mooie foto's wilt maken. In het donker is het vrijwel onmogelijk om mooie foto's te maken met een mobiele telefoon en ook tijdens grauwe winterdagen kun je mooie foto's maken wel vergeten. Maak dus gebruik van zonnige, lichte dagen. Als de zon in de ochtend net opgekomen is of vlak voor zonsondergang kun je de mooiste foto's maken. Wil je binnen foto's maken dan is het belangrijk om te fotograferen met het licht in je rug. Dat geeft het mooiste effect. In de buitenlucht kan het soms ook mooi zijn om foto's te maken terwijl je tegen de zon in kijkt. Het is super leuk om hiermee te experimenteren!

7. Leer de functies van je camera kennen

De meeste telefoons hebben speciale en superhandige functies bij hun camera. Zo kun je bij sommige telefoons de witbalans van de camera aanpassen. Verken alle functies van je camera door online naar informatie te zoeken, de handleiding door te lezen of probeer gewoon eens wat uit. Als je alle functies door en door kent is het veel makkelijker om mooie resultaten te behalen.

8. Zet de flitser altijd uit

Als je een mooie foto wilt maken kun je de flitser van je camera beter uit zetten. Foto's in het donker worden nu eenmaal niet zo helder, ook niet als je de flitser gebruikt. Maak foto's liever in een lichte omgeving overdag zonder flitser. De flitser of lampje op je camera gebruiken wijzelf alleen als zaklamp en we zijn blij dat die functie er is! ;)

9. Gebruik diverse fotobewerking apps

Experimenteer met verschillende apps om je foto's te bewerken. Gratis apps als VSCO cam, Instagram en Afterlight zijn perfect om mee te experimenteren. Probeer verschillende effecten uit en maak je foto's nog mooier dan ze al waren. Kijk wel goed uit voor diverse apps welke de meeste onmogelijke bewerkingen beloven maar alleen maar een hoop geld kosten en niet het gewenste resultaat geven.

10. Stilhouden en stilstaan

Het lijkt zo simpel, maar veel foto's worden verpest doordat ze bewogen zijn. Probeer je telefoon zo stil mogelijk te houden als je een foto maakt. Houd je telefoon stevig vast met twee handen en je armen dicht bij je lichaam. Zo kun je de telefoon stabiel vasthouden.

Aan de slag!
Verstuur
Lieve kat Tom met feestmuts
Bastiaan

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Bastiaan, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Janus

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Janus, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Kasia

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Kasia, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Mark

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Mark, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Marthe

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Marthe, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Marissa

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Marissa, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Anne-Sophie

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Anne-Sophie, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Amco

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Amco, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Kaylee

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Kaylee, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Laurens

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Laurens, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Margit

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Margit, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Julia

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Julia, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Wouter

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Wouter, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!