Herinneringen Op Linnen heet vanaf nu ! Klik hier voor meer informatie.

Terug

Interview met kunstenares Marloes de Wit

Marloes de Wit (27) is een zeer getalenteerde kunstenares. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze inmiddels een flinke collectie kunstwerken weten te maken. Marloes is al vanaf 2016 een zeer trouwe klant van Custtom.nl. We zijn benieuwd waarom Marloes klant bij ons is, welke producten ze vaak besteld en wat Marloes als kunstenares beweegt.

Marloes, wat leuk dat wij jou een paar vragen mogen stellen. Hoe ben je ooit terecht gekomen bij Custtom?

"Ik schilder al zolang als ik mij kan herinneren. Ik had een groot schilderij afgemaakt, waar ik lang mee bezig ben geweest en zocht wat afleiding. Even weg van het schilderen. Ik ben toen gaan fotograferen en na het maken van een mooie foto in de Soester Duinen zocht ik online naar een bedrijf waar ik deze foto op canvas kon bestellen. Ik kwam via Google op jullie website terecht en na het lezen van enkele goede reviews besloot ik een doek te bestellen. Ik was daar zeer tevreden mee. Na een tijdje kreeg ik het idee om foto's op canvas te laten drukken en deze daarna over te schilderen. Dit is iets wat ik nu bijna alleen nog maar doe. Ik vind het contrast tussen foto en schilderij zo gaaf."

Ik heb nog nooit ergens een canvasdoek gezien wat zo stevig en mooi is

We zien inderdaad vaker dat kunstenaars iets laten drukken om het vervolgens over te schilderen. Dit geeft een super bijzonder effect. Wat viel je op aan ons bedrijf waardoor je nog steeds bij ons producten koopt?

"Allereerst de prijs. Jullie zijn gewoon zeer goedkoop. Maar blijkbaar kan dat ook in combinatie met jullie kwaliteit, want die is gewoon ontzettend goed! Ik heb nog nooit ergens een canvasdoek gezien wat zo stevig en mooi is. Ook de waarheidsgetrouwe kleuren van de afdruk vind ik heel mooi. Ik moet er tenslotte nog een kunstwerk van maken en dan is de kwaliteit dus super belangrijk!

Toen ik mijn vijfde of zesde doek kocht was er iets mis gegaan met de inkt. Er zat er een klein vlekje op het doek. Eigenlijk kon je het bijna niet zien maar het stoorde mij wel. Ik besloot toch te bellen. Jullie hebben dit direct voor mij opgelost en de volgende dag had ik mijn nieuwe foto op canvas al weer binnen. Ik was verbaasd over hoe goed jullie dit afhandelen. Ik voelde mij als klant echt gehoord en gewaardeerd."

Eiffeltoren op canvas schilderij kunstwerk

Wat fijn om te horen dat je zo positief bent. Er gaat natuurlijk wel eens iets fout, ook bij ons. Wij vinden dat je dit dan snel en correct moet oplossen. Dat hoort gewoon bij onze service. Vertel eens iets meer over het over-schilderen van je foto's op canvas. Hoe ga je te werk?

"Ik maak foto's van de natuur en hier schilder ik met olieverf overheen. Een deel van de foto blijf je dan zien. Ik vind dit echt een heel mooie effect geven en een gevoel van diepte. Doordat jullie canvas verstevigd is met een plaat karton aan de achterzijde kan ik veel verf aanbrengen op sommige plekken zonder dat het canvas gaat verslappen en slap gaat hangen. Want je wilt natuurlijk niet dat dit gebeurd. Ik ben, afhankelijk van het schilderij, vaak dagen aan het schilderen. Niet de hele dag, soms een uurtje en dan leg ik het even weg om de volgende dag weer verder te gaan."

Aan wie verkoop je je schilderijen?

"Ik heb mijn kunstwerken vroeger vaak weggegeven. Ik vond het heel moeilijk om er een prijs aan te hangen. Nu durf ik dat meer en verkoop ik mijn werken aan een zeer diverse klantenkring. Ik heb laatst 9 werken verkocht aan een hotel in Frankrijk. Dat was een zeer mooie opdracht tegen, voor mij, een eerlijke prijs."

Koop je wel eens andere producten bij Custtom?

"Ja, als ik mijn foto's niet wil beschilderen druk ik ze vaak af op HD Metal. Omdat HD Metal gewoon onwijs strak is en de afdrukkwaliteit subliem. Het is alleen wel wat duurder maar ik vind dat het waard. Laatst heb ik ook een foto laten inlijsten bij jullie dat vond ik ook echt heel mooi. Ik wil daar in de toekomst meer mee gaan doen."

Wat beweegt je als kunstenaar en hoe kom je aan je inspiratie?

"Ik wordt geïnspireerd door de natuur. Daar maak ik mijn foto's. De natuur bepaald altijd de compositie. Ik kan enkel er een mooie foto van maken maar de kunst zit wat mij betreft in de natuur. De foto en de kleuren bepalen op hun beurt weer hoe ik ze beschilder maar dit is ook afhankelijk van mijn gemoedstoestand. Vaak gebruik ik felle kleuren en als ik niet zo vrolijk ben veel donkere tinten, wat ik dan later juist mijn mooiste schilderij vind. Als ik ze terug zie zijn dat de werken waar ik, gek genoeg, het meest vrolijk van word."

Aan de slag!
Verstuur
Lieve kat Tom met feestmuts
Bastiaan

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Bastiaan, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Janus

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Janus, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Kasia

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Kasia, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Mark

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Mark, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Marthe

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Marthe, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Marissa

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Marissa, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Anne-Sophie

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Anne-Sophie, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Amco

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Amco, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Kaylee

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Kaylee, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Laurens

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Laurens, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Margit

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Margit, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Julia

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Julia, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!

Wouter

Hi, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Wouter, werkzaam op de afdeling klantenservice van Custtom. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je gewoon hoi zeggen   Bel ons gerust. We staan met enorm veel plezier en enthousiasme voor je klaar!